enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,0636
EURO
33,6809
CARGILL

Facebook temsilcisi TBMM’ye çağrıldı! İşte nedeni

Geçtiğimiz yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilerek yasalaşan sosyal medya düzenlemesi gereğince; Facebook, Twitter, YouTube gibi …

Facebook temsilcisi TBMM’ye çağrıldı! İşte nedeni
610
A+
A-

Geçtiğimiz yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilerek yasalaşan sosyal medya düzenlemesi gereğince; Facebook, Twitter, YouTube gibi şirketler ülkemize temsilci atamıştı. 1 Ekim’de itibaren yeni yasama dönemine resmen başlayan Dijital Mecralar Komisyonu, Facebook Türkiye temsilcisini TBMM’ye çağırdı.

Sputnik’ten Osman Nuri Cerit’in haberine göre, Dijital Mecralar Komisyonu 4 Ekim’de Facebook servislerinde yaşanan erişim sorunları üzerine temsilciden bilgi alacak. Bunula beraber Türkiye’nin üzerinde çalıştığı yeni sosyal medya düzenlemesi kapsamında temsilcinin görüşleri de dinlenecek.

Facebook Türkiye temsilcisi, 4 Kasım’da TBMM’de

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, konuyla alakalı olarak açıklama yaptı. Facebook servislerinde yaşanan 6 saatlik çökmeyi hatırlattı. Yerli uygulamaların önemine bir kez daha vurgu yapan Yayman, “WhatsApp, Instagram ve Facebook platformlarında ortaya çıkan bağlantı sorunları gerçekten bizim üzerinde durmamız gereken bir soruna işaret etti” ifadelerini kullandı.

Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, dünya genelinde yaşanan çökmeye ilişkin akıllarda kişisel veri endişesi oluştuğunu belirtti. Ayrıca sosyal medya platformlarını kastederek “Bu uygulamalarda acaba sızıntı mı var? Acaba burada yaşanan bir başka problem mi var?” diyen Yayman, sözlerini şöyle sürdürdü:

4 Ekim’de yaşanan krizde aslında hepimizin aklına gelen şuydu; ‘Bu kişisel verilerimiz acaba çalındı mı? Kişisel verilerin korunması ne kadar önemli? Bu uygulamalarda acaba bir sızıntı mı var? Acaba burada yaşanan bir başka problem mi var?’ şeklinde ki hassasiyetler çok çok önemliydi ve biz bu sorunu bir kez daha yaşadık. Burada bir kez daha yerli uygulamaların kişisel verilerimizin korunmasının önemini bir kez daha anladık”

Hüseyin Yayman, sosyal medya platformlarının asılsız bilgilerin hızlı ve kontrolsüz bir biçimde yayılmasına yol açtığına dikkat çekti. Bu bağlamda da kamu düzeninin bozulmasına sebebiyet verildiğini vurguladı. Yayman açıklamasına şöyle devam etti:

Bu platformlar her ne kadar bilgi paylaşımı ve haber alma imkanlarını sağlasa da teyit edilmemiş bilgilerin özellikle sosyal medya kullanıcıları tarafından çok hızlı ve kontrolsüz bir şekilde sunulması, asılsız bilgi paylaşımlarının milyonlarca kullanıcı tarafından görülmesine, tekrar paylaşılmasına ve neticede kamu düzeninin bozulmasına kadar giden sorunlara yol açmaktadır. Her toplantımızda biz bunu ısrarla gündeme getirdik.

En çok kişisel verilerin korunması üzerinde durduklarını belirten Hüseyin Yayman, açıklamasını şöyle noktaladı:

“Bizim komisyonun uzun ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin en çok üzerinde durduğu husus; kişisel verilerin korunmasıdır. Demokrasimizi ve siyasetimizi rehin almak isteyen ulusaşırı şirketlere karşı bizim gerçekten bir birlik beraberlik içerisinde hem demokrasimizi korumak hem de özgürlük-güvenlik dengesini sağlayarak yol yürümemizin önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz ve yaşıyoruz”

Kaynak : https://shiftdelete.net/facebook-temsilci-tbmm-ye-cagrildi-iste-nedeni