enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
Cargill

Google, sahte Kripto uygulamalarını kaldırıyor

Google, sahte Kripto uygulamalarını kaldırıyor
507
A+
A-

Kripto paralarla birlikte dolandırıcılık işlemleri de çoğaldı. Kripto varlıkları kullanarak insanların dolandırıldığına hemen hemen her gün şahit oluyoruz. Hatta bunu reklam yaparak kullanıcıları ciddi şekilde etkiliyorlar. Dolandırıcı olup olmadığı anlaşılması gerçekten güç oluyor. Google ise kendi uygulama üzerinden yapılanlara göz yummadı.

2021 yılı itibarıyla kripto paraya olan ilgi iyiden iyiye büyüdü. İnsanlar birer yatırım aracı olarak gördükleri dijital varlıklara önemli bütçe ayırıyor. Bazen ise aracı kullanabiliyor. Fakat bu aracıların güvenilir olması çok önemli. Henüz bilmeyen birinin dolandırılma vakası yaşaması çok muhtemel. Ayrıca madencilik tarafında da insanlar bilmeden dolandırılabilir. Bununla mücadele etmek için yetkililer önemli çalışmalar yapıyor.

Google, yasa dışı bulut madenciliği yapan uygulamaları keşfetti. Play Store üzerinden hizmet veren 8 ayrı uygulama takibe alındı. Google, takibe aldığı uygulamaları daha sonrasında derin bir şekilde inceledi. Play Store’un çıkardığı sonuç ise 8 uygulamanın gerçekle yakından uzaktan ilgisi olmadığı.

Google, yaptığı araştırmalar neticesinde hizmet veren uygulamalar platformu kötü niyetli kullanıyor. Hayali ürünler satıldığını söyleyen Google, ortada bir bulut madenciliğinin olmadığını vurguladı. Kullanıcılardan 15 dolar alarak madencilik yapıldığı söylendi. Fakat işin rengi sonradan değişti. Kullanıcılar sadece 15 dolar ödemekle kalmıyor. Ayrıca madencilik yapılan uygulamalar ekstra ücret kesintisi de yapıyor. İşte tüm bunları Google açığa çıkardı. 8 ayrı madencilik uygulaması Play Store üzerinden kaldırıldı.

Google’ın sahte uygulama olarak kaldırdıkları liste ise şu şekilde; MineBit Pro, Bitcoin 2021, Ethereum – Pool Mining Cloud, BitFunds, Bitcoin Miner, Daily Bitcoin Rewards, Bitcoin – Pool Mining Cloud ve Crypto Holic. Bu tarz uygulamalarla madencilik hizmeti verildiği iddia edildi. Ancak madencilik bu kadar uygulamalarla yapılmayacağını insanlarında bilmesi gerekir. Adında Bitcoin ve Mining geçen her hizmet iyi olamayacağını bilmelisiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.