enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
34°C
Bursa
34°C
Açık
Pazar Açık
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Açık
31°C

MediaMarkt’a fidye yazılımı saldırısı

MediaMarkt’a fidye yazılımı saldırısı
A+
A-

Avrupa’nın en büyük elektronik perakendecilerinden biri olan MediaMarkt, büyük bir fidye yazılımı saldırısına uğradı.

Avrupa elektronik kuruluşu MediaMarkt‘ın Pazar akşamı başlatılan ve saldırganların Bitcoin‘de milyonlarca dolarlık bir fidye talep ettiği bir Hive fidye yazılımı saldırısını araştırdığı bildiriliyor.

Saldırının, perakendecinin kredi kartlarını kabul etme ve bazı mağazalardaki iadeleri kabul etme yeteneği de dahil olmak üzere çeşitli temel hizmetlerini şifrelediği ve engellediği, ayrıca saldırının çevrimiçi satışları etkilemediği iddia ediliyor.

Teknoloji sitesi Bleeping Computer‘a göre, saldırganların şifrelenmiş verileri serbest bırakmak için 240 milyon dolar talep ettikleri bildirildi ancak fidye hızla düşürüldü. Yerel raporlar, MediaMarkt‘ın saldırganlarla müzakerelere başlamasından sonra talebin 50 milyon dolara yakın olduğunu gösteriyor. Saldırganların bu tutarın Bitcoin (BTC) olarak ödenmesini talep ettiği bildirildi.