enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5293
EURO
34,9386
Cargill

Muhtar

709
A+
A-

MUHTAR

Sevgili okurlarım 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle seçilmiş kişi muhtarlardan bahsetmek istiyorum.

Demokrasinin temel taşlarından biri olan muhtarlık görevini yerine getiren kıymetli muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutlarım.

Devletimizin temsilcisi olarak çok önemli bir vazifeyi icra ile mükellef olan
Hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm mahalle ve köy muhtarları
Her türlü imkansızlıklara rağmen; kendi mahallesinde, köyünde yaşayan vatandaşlara hizmet götürmeye çalışan
Tüm muhtarlarımıza sağlıklı, bereketli, huzurlu ve mutlu bir ömür diliyoruz.
Demokrasi zincirimizin ilk halkasını oluşturan Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olan halkımızın bizzat seçtiği muhtarlarımızın kendilerine sağlıklı bir çalışma hayatı diliyorum.
Mahallelerimiz için özveriyle çalışan, demokrasinin ve yerel yönetimlerin halka hizmetteki ilk yüzü olan muhtarlarımız devletin en yakın en samimi elidir
Devletin, vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaşa en yakın idari birimimiz olarak önemli bir görevi ifa eden muhtarlarımızın “Muhtarlar Günü”nü kutluyorum.

Ülkemizi demokrasiyle buluşturan ve kurucu liderimiz GAZİ MUSTAFA KEMAL diyor ki köylü milletin efendisidir bu milleti idare edecek yöneticileri kendi şahsi iradeleriyle seçmelidirler.

Mahalle/köyde güvenliği sağlamak, ve vatandaşın kamudaki işlerine yardımcı olmak üzere Milli birlik ve hizmetlerin getirilmesinde kontrol etmek eksik ve noksan olanları gerekli kurum ve kuruluşlara iletip kolaylık sağlamak.

Hatta şöylede bir söz var işleri hızlı görülen kişilere ya senin baban Muhtarı filan hiciv bir yaklaşımda bulunulur yani bu kurum önemli bir makam…

Ülkemizin neresinde olursa olsun bu kurumda halkına hizmet eden tüm muhtarların ve tabiki mahalledeki Sayın Muhtar Hasan AYAR beyi bu güzel günde kutluyor basarilar diliyorum

19 Ekim Muhtarlar gününüz kutlu olsun

Hayrettin BULUT

Yazarın Diğer Yazıları