enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1717
EURO
34,8847
CARGILL

Sağlıkçılara Ücretsiz Ulaşım

Sağlıkçılara Ücretsiz Ulaşım
736
A+
A-

İlçeler arası taşımacılık, uygulama dışında bırakıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı meclis toplantısında oy birliğiyle alınan kararla pandemi sürecinin kahramanı olan sağlık çalışanları 15 Kasım – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, korona virüsle mücadelede en ön safta yer alan, ailelerinden, çocuklarından ve sevdiklerinden mahrum kalarak büyük bir özveriyle çalışan sağlık kahramanlarına desteklerini sürdürüyor. Bugüne kadar konaklama, toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanma, C vitamini destek paketleri ve Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı ile sürekli sağlık çalışanlarının yanında olan Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanma süresini yeniden uzattı.

geçtiğimiz yıl mart ayında sağlık çalışanlarına toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanma hakkı tanıyan büyükşehir belediyesi, 1 temmuz 2020’de sona eren uygulamayı, pandeminin pik yapmasıyla birlikte 23 ekim 2020’de yeniden devreye almıştı. toplam 24 bin 628 kişinin sağlık çalışanı kartı aldığı uygulamanın süresi de tam kapanmanın son günü olan 16 mayıs 2021’e kadar uzatılmıştı. tam kapanmanın son gününde içişleri bakanlığı tarafından yayınlanan kademeli normalleşme tedbirleri kapsamında sağlık çalışanlarının toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanma süresi de 1 haziran 2021’e kadar uzatılmıştı.

Sağlık çalışanlarının yılsonuna kadar toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanabilmesine yönelik önerge, büyükşehir belediye meclisi kasım ayı toplantısında gündeme alındı. toplantıda oy birliğiyle alınan kararla, bursa’daki tüm sağlık çalışanları özel düzenlenmiş kartları ile toplu taşıma araçlarından 15 kasım – 31 aralık 2021 tarihleri arasında ücretsiz olarak yararlanacak. uygulama ilçeler arası taşımacılık yapan hatlar ve turizm hatlarında (f3, e-80) geçerli olmayacak.