enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5309
EURO
34,9239
Cargill

SEC UST’yi inceleme altına aldı

SEC UST’yi inceleme altına aldı
276
A+
A-

SEC, UST’yi İnceleme Altına Aldı: İddialara Göre CEO’su Aylık 80 Milyon Dolar Kaçırdı!

Terraform Labs çalışanları, SEC’e, Do Kwon’un her ay 80 milyon doları nakde çevirdiğini söyledi.

Terraform Lab CEO’su Do Kwon’un başı, düzenleyici kara para aklama faaliyetlerini not aldığı için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile dertte. ABD hükümetinin bağımsız ajansı, Terra’nın çöküşüyle ​​ilgili bir soruşturma başlattı.

Do Kwon Her Ay 80 Milyon Doları Nakde Çevirdi

Terraform Labs CEO’su ve Terra’nın kurucu ortağı Do Kwon, şu anda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından soruşturma altında. ABD düzenleyici kurumu, Do Kwon’un  kara para aklama faaliyetlerini araştırıyor.

Kwon, SEC ile İlk Defa Karşı Karşıya Gelmiyor

Bu, Kwon’un SEC ile ilk karşılaşması değil. SEC daha önce 2021 yılında Terraform Lab’ın Mirror Protocol projesini araştırdı ve 20 Eylül’de New York’taki bir konferansta Do Kwon’a mahkeme celbi sundu.

Terra blok zincirinde merkezi olmayan bir finans (DeFi) protokolü olan Mirror, sentetik varlıkların basılmasını kolaylaştırdı. UST’nin çöküşünden bu yana, bu protokol de sorunlar yaşamaya devam ediyor.

SEC şu anda Kwon Do-Hyung’u Menkul Kıymetler Yasasını ihlal ettiği için araştırıyor. Düzenleyici, blok zinciri hizmetinin, Menkul Kıymetler Yasasını ihlal ederek Terra ile ABD hisse senetleri satın almayı mümkün kıldığını söyledi.

Kwon’a yönelik suçlamalar doğruysa, Terraform Lab CEO’su Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal işlemle karşı karşıya kalabilir.

ETİKETLER: , , ,