enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5304
EURO
34,6415
Cargill

Süpriz ikili: Samsung ve Tesla

Süpriz ikili: Samsung ve Tesla
548
A+
A-

Son yılların en değerli çıkış yapan markalarının başında gelen Tesla, dalında kalıcı olmak istiyor. Geleceğini otonom yani şoförsüz araba modelleriyle eş gören Tesla, bu alanda çalışmaya ve yeni iştirakler kurmaya devam ediyor.

Bildiğiniz üzere, şu an araçlarında Hardware 3 sistemini kullanan Tesla, bir sonraki modelinde artık Hardware 4’e geçmek niyetinde. Bunun önündeki en kıymetli mani ise, Hardware 4 sistemi için gerekli olan 7nm’lik yeni kuşak otonom sürüş çipinin üretilmesi.

Samsung ve Tesla birlikte çalışacak

Bu hususta şu ana kadar içlerinde dünyanın en büyük çip üreticilerinden birisi durumunda bulunan TSMC’de dahil olmak üzere birçok şirketle görüşmeler yapan Tesla CEO’su Elon Musk, aradığı ortağı Güney Kore’de bulmuş üzere görünüyor.

Şimdi Tesla ile Samsung ortasında imzalanmış bir paydaşlık mukavelesi bulunmuyor. Bununla birlikte ikili ortasında yeni bir paydaşlığın doğması ise an sorunu. Hele ki Samsung’un mevcut durumda Tesla’nın Hardware 3 sistemi için muhtaçlık duyduğu 5nm mimariye sahip çipi üreten firma olduğunu düşündüğümüzde, Elon Musk’ın tercihini kimden yana yapacağını kestirim etmek çok da güç değil üzere görülüyor.

Bugüne kadar her ne kadar iki şirket ortada farklı şirketlerin bulunması sayesinde birlikte birçok iş yapmış olsalar da, şayet bu mutabakat gerçekleşirse birinci sefer direkt tıpkı masaya oturacak ve el sıkışarak bir iştirak kurmuş olacaklar.

ETİKETLER: ,