enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
33°C
Bursa
33°C
Açık
Pazar Açık
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Açık
31°C

Süpriz ikili: Samsung ve Tesla

Süpriz ikili: Samsung ve Tesla
A+
A-

Son yılların en değerli çıkış yapan markalarının başında gelen Tesla, dalında kalıcı olmak istiyor. Geleceğini otonom yani şoförsüz araba modelleriyle eş gören Tesla, bu alanda çalışmaya ve yeni iştirakler kurmaya devam ediyor.

Bildiğiniz üzere, şu an araçlarında Hardware 3 sistemini kullanan Tesla, bir sonraki modelinde artık Hardware 4’e geçmek niyetinde. Bunun önündeki en kıymetli mani ise, Hardware 4 sistemi için gerekli olan 7nm’lik yeni kuşak otonom sürüş çipinin üretilmesi.

Samsung ve Tesla birlikte çalışacak

Bu hususta şu ana kadar içlerinde dünyanın en büyük çip üreticilerinden birisi durumunda bulunan TSMC’de dahil olmak üzere birçok şirketle görüşmeler yapan Tesla CEO’su Elon Musk, aradığı ortağı Güney Kore’de bulmuş üzere görünüyor.

Şimdi Tesla ile Samsung ortasında imzalanmış bir paydaşlık mukavelesi bulunmuyor. Bununla birlikte ikili ortasında yeni bir paydaşlığın doğması ise an sorunu. Hele ki Samsung’un mevcut durumda Tesla’nın Hardware 3 sistemi için muhtaçlık duyduğu 5nm mimariye sahip çipi üreten firma olduğunu düşündüğümüzde, Elon Musk’ın tercihini kimden yana yapacağını kestirim etmek çok da güç değil üzere görülüyor.

Bugüne kadar her ne kadar iki şirket ortada farklı şirketlerin bulunması sayesinde birlikte birçok iş yapmış olsalar da, şayet bu mutabakat gerçekleşirse birinci sefer direkt tıpkı masaya oturacak ve el sıkışarak bir iştirak kurmuş olacaklar.

ETİKETLER: ,