enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
34°C
Bursa
34°C
Açık
Pazar Açık
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Açık
31°C

Valilikten HEKTAŞ açıklaması

Valilikten HEKTAŞ açıklaması
A+
A-

Bursa Valiliği, Orhangazi’de ÇED süreci başlatan ve ortaya çıkan tepkiler nedeniyle ÇED başvurusu reddedilen HEKTAŞ fabrikası ile ilgili açıklama geldi. Valilik, İznik Gölü’nün kısa ve orta mesafeli koruma alanına girmesi nedeniyle bu bölgede hiçbir sanayi kuruluşuna izin verilmemesi ve proje alanına 3 km ‘lik mesafe içerisinde vasıflı zeytinlik alanları bulunması nedeniyle proje alanının 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun kapsamında kaldığı belirtilmiştir. Bu Kapsamda ÇED süreci sonlandırılmıştır ifadelerine yer verildi.

Bursa Valiliği HEKTAŞ fabrikası tarafından Orhangazi’deki tesislerinde planlanan Kimyasal Gübre ve ilaç tesisleri ile ilgili başlatılan ÇED süreci ile ilgili bir ilan yayınladı.

ÇED REDDEDİLMİŞTİ

HEKTAŞ fabrikası tarafından planlanan tesis ile ilgili ÇED süreci sonrasında ise ilgili bakanlıklar şirketin ÇED başvurusunu reddetmişti. Bursa Valiliği ise konu ile ilgili bir ilan yayınladı. Valilikten yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; İlimiz, Orhangazi İlçesi, Muradiye Mahallesi, İskele Civarı Mevkii, 80 ada, 96 nolu parsel adresinde, HEKTAŞ Ticaret Türk A.Ş tarafından yapılması planlanan “ Tarım İlaçları Etken Madde Üretimi, Tehlikesiz Atıktan Bakır Sülfat Üretimi Ve Kimyevi Gübre Üretim Tesisi ” projesi için, ÇED Yönetmeliği EK-III’ de yer alan ÇED Genel Formatı çerçevesinde hazırlanan ve Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası, 29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 8. maddesi gereğince, ÇED süreci başlatılmış, Komisyon üyeleri tarafından proje yerinin İznik Gölü’nün kısa ve orta mesafeli koruma alanına girmesi nedeniyle bu bölgede hiçbir sanayi kuruluşuna izin verilmemesi ve proje alanına 3 km ‘lik mesafe içerisinde vasıflı zeytinlik alanları bulunması nedeniyle proje alanının 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun kapsamında kaldığı belirtilmiştir. Bu Kapsamda ÇED süreci sonlandırılmıştır.