enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3775
EURO
35,0510

Xiaomi kullanıcıları için 4 mükemmel özellik

Xiaomi kullanıcıları için 4 mükemmel özellik
683
A+
A-

Xiaomi, akıllı telefonlarında bulunun MIUI ara yüzüyle beraber kullanıcılarına pek çok hususiyet sunuyor. Bunların bir kısmı cihazların sorunsuz bir halde çalışmasını hedeflerken, bir bölümü da kullanıcı deneyimini olumlu yönde artırmayı hedefliyor.
Örneğin yapacağınız bu değişimler cevabında cihazınızın RAM ve hafızasını temizleyebilir ve de göz sağlığınızı koruyabilirsiniz. Üstelik bu ayarları zamanlayabilir ve sistemin, siz telefonu kullanmadığınız zaman otomatik yapmasını sağlayabilirsiniz.
Xiaomi telefonlarında kesinlikle yapmanız ihtiyaç duyulan 4 adım!
Xiaomi ve diğer Android zeki telefonlarında, belirli aralıklarla RAM ve ön bellek temizliğinin yapılması tavsiye ediliyor. Bu durum ertelendiği zaman cihazınızda bir ekip donma, takılma ve oyunlarda kasma şeklinde durumlar ortaya çıkabilir. Ayrıca telefonun ekranına uzun zaman bakıyorsanız, mutlaka göz sağlığı hususi durumunu de açmalısınız.
Otomatik önbellek temizliği yapın
Ayarlar‘a ve peşinden Pil ve Performans‘a girin.
Sağ üst tarafta bulunan simgeyi tıklayın.
Kilit ekranı ayarları kısmında bulunan “Cihaz kilitlendiğinde önbelleği temizle” seçeneğini tıklayın.
Burada ne sıklıkla önbelleği temizliği yapılmasını istediğinizi seçin.
Xiaomi “30 dakika içinde” seçeneğini öneriyor. Ancak dilediğinizi uygulayabilirsiniz.
Önbellek temizliği yapmayı cihazınızda bulunan çöpleri boşaltmak olarak düşünebilirsiniz. Uygulamalar, oyunlar yada dosyalardan arta kalanlar cihazınıza ek bir yük oluşturabilir. Dolayısıyla bu tarz şeyleri muayyen aralıklarla temizlemelisiniz. Ayrıca sizlere gösterdiğimiz adımları uygulayarak sistemin bunu otomatik bir biçimde yapmasını sağlayabilirsiniz.
Okuma modunu açarak gözlerinizi koruyun
Ayarlar‘a girin.
Ekran seçeneğini tıklayın.
Ardından karşınıza çıkan sayfa içinde “Okuma modu” özelliğini görmüş olacaksınız.
Bu özelliğin yanında bulunan butona basarak aktif hale getirebilirsiniz.
Ayrıca isterseniz pek oldukça kullanıcı şeklinde “Zamanla” özelliğini de etken ederek otomatik olarak geçiş yapmasını sağlayabilirsiniz.
Bu özelliği kullanan kişilere Karanlık Mod’u da etken etmesi öneriliyor.
Günümüzde pek oldukça akıllı telefon üreticisi ve yazılım geliştiricisi kullanıcılarının göz sağlığını korumasına yardımcı olabilmek için bu ve buna benzer özellikler sunuyor. Okuma modunu aktif ederek, cihazınızın otomatik olarak mavi ışığı filtrelemesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede mavi fer filtreli bir gözlük kullanmadan telefonunuzu kullanabilirsiniz.
Cihazımı bul hususi durumunu açarak hırsızlık ve kaybolmaların önüne geçin
Ayarlar’a girin.
Mi Hesabı‘nı açın.
Xiaomi Cloud‘a girin.
Burada Özel Özellikler kısmında Cihazı Bul‘u seçin.
Ardından Özelliğin sağ tarafında bulunan butonu etken hale getirin.
Şirket geliştirmiş olduğu MIUI işletim sistemiyle birlikte kullanıcılar telefonlarını kaybettiğinde yada çalındığında Xiaomi Cloud üzerinden gerçek zamanlı olarak takip etmesine olanak sağlıyor. Bu işlemi yapabilmek için ilk önce Mi Hesabı açmanız gerekiyor. Ardından yukarıdaki adımları takip ederek kolayca yapabilirsiniz.
Tek tıkla RAM temizliği yapın
Telefonunuzda yüklü gelen Güvenlik uygulamasına girin.
Sağ üst tarafta bulunan Ayarlar simgesine tıklayın.
Ardından Genel kısmında bulunan Kısayolları yönet seçeneğine girin.
Temizle kısayolunun tarafındaki butona basarak aktif edin.
Bu sayede Ana sayfanızda oluşan simgeye tıkladığınızda RAM’iniz temizlenecektir.
RAM‘iniz dolduğu zaman Ayarlar‘a yada Güvenlik uygulamasına girmekle uğraşmadan tek tıklamayla temizleyebilirsiniz. Bu sayede cihazınızı da hızlandırabilir ve muhtemel donma ve kasmaların önüne geçerek daha stabil bir çalışma sağlayabilirsiniz. Ayrıca Güvenlik uygulamasının içerisinden önbellek temizliği ve cihaz optimizasyonu şeklinde öteki özelliklerin kısayollarını kolayca ana sayfanıza ekleyebilirsiniz.