enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
CARGILL

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

690
A+
A-

Sevgili yurttaşlar bugün çok kıymetli bir meslek gururundan bahsedecegim.Benim kıymetli meslektaşlarımın bu gazeteciler gününü en candan sevgilerimle kutlarim .

Bizlere bu günleri hazırlayan ve ülkemizi demokrasiyle taçlandıran, ufkumuzu açan ,bizi dünya çağdaş medeni muasır seviyeye çıkaran, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’e sonsuz teşekkür eder, rahmetle şefkatle saygıyla anıyorum.

21 Ekim Gazeteciler Günü kutlu olsun

Mesleğini onurla icra eden  basın emekçilerinin  tüm kıymetli basın mensuplarının, Dünya Gazeteciler Gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.

“Gazetecilik birilerinin yazılmasını istemediği şeyleri yazmaktır. Geri kalan her şey halkla ilişkilerdir! ” (G.Orwell) 

“Milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyet’in etrafında çelikten bir kale oluşturacak olan’ yazılı ve görsel basın çalışanlarımız ve zor koşullar altında halkımıza bilgi alışverişi sağlayan değerli basın çalışanları görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına meslek hayatlarında başarılar diliyorum.Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.

“Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir.” 

“Basının tam ve geniş hürriyeti iyi kullanmasının, ne derecede nazik bir vaziyet olduğunu söylemeye lüzum görmem. Her türlü kanuni kayıtlardan evvel bir kalem sahibinin ilme, ihtiyaca ve kendi siyasi telakkilerine olduğu kadar vatandaşların hukukuna ve memleketin, her türlü hususi telakkilerin üstünde olan, yüksek menfaatlerine de dikkat ve hürmet etmek manevi zorunluluğu, asıl bu mecburiyettir ki umumi düzeni temin edebilir. Bununla beraber bu yolda yanılma ve kusur olsa bile; bu kusuru düzeltecek etken ve vasıta; basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir

Hayrettin BULUT / Gazeteci -Yazar

Yazarın Diğer Yazıları