enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
Cargill

Baş Öğretmen Mustafa Kemal

524
A+
A-

Sevgili okurlarım, hayata başlarken sevgi dolu yüreğiyle bizi kucaklayan hayatımızı anlamlı kılan bizler için dağ, taş demeden, köy  kasaba demeden, hayatını bizlere adayan ,mesleklerin en kıymetlisi olan ,saygı değer ögretmenlerimiz’den bahsetmek istiyorum.

Düşününki benim bu satırları ve bu anlatımları  yazmayı başarabilmemde ,çok değerli öğretmenlerin katkısı sonsuzdur,(bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum demiş )düşününki sizlere bir ömür adıyor bu kutsal insanlar…

Dünyada insanı kıskanmayan iki kişi vardır. Bu yüce ruha sahip iki değerli insan biri anneniz, kendisi bilmese dahi size öğretmeye çalışan biriside bildiklerini sizlere özenle yükleyen o mücevher bakışlı bir sanatkar, sizi ilmek ilmek işleyen öğretmendir.

Bir ulusun ve toplumların ileri medeni, muasır seviyelere çıkması için iyi eğitimciye ve öğretmene ihtiyaç vardır. Bu kutsal görevde hiç durmadan ,yorulmadan bizleri geleceğe hazırlayan kıymetli öğretmenlerin başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  gidenleri rahmetle, hayattakilerini muhabbet ve saygıyla anıyorum.

Öğretmenler geleceğin neferidir . Geleceğimizin aydınlarıdır ve toplumu  aydınlatırlar . Öğretmen yeri geldiğinde ana baba , yeri geldiğinde abla , abi ,  yeri geldiğinde kardeş , dosttur . Dertlerimiz olduğunda bizi hiç sıkılmadan dinleyen , bizi olduğumuz gibi kabul eden ve yargılamayan kutsal değerlerdir . Öğretmen öğrencisine her şeyden önce erdemli bir insan olmayı ve  insanlığa faydalı işler yapmayı öğretmelidir . Yeri geldiğinde kızar öğrencilerine , kızar ki kendine çeki düzen versin . Çünkü öğrencisinin iyiliğini ister , yeri geldiğinde sever , bağrına basar öğretmen . Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlere çok önem vermiş ve şunu söylemiştir :  ” Dünyanın her tarafında  öğretmenler , insanlar topluluğunun en fedakar ve en muhteşem unsurlarıdır ” . Öğretmenlik kolay bir iş değildir . Yeri geldiğinde bütün zorluklarla da baş edebilmesini bilen kişidir öğretmen . Örneğin bir öğrencisi okula aç geldiğinde onun aç olduğunu bilir ve elinden gelen desteği ondan esirgemez ve ona yardım eder . Ya da okulun sobası yanmadığında hiç üşenmeyerek , kendini geri çekmeden sobayı yakan ve öğrencilerinin hem bedenini , hem de ruhunu ısıtan değerdir öğretmen .

ANDIMIZI OKULLARIMIZDAN KALDIRANLAR BİRKEZ DAHA DÜŞÜNSÜNLER…

İLİM GÖKLERDEDİR

BAŞ ÖĞRETMENİM AÇTIGIN YOLDA KURDUÇUN ÜLKÜDE GÖSTERDİĞİN YOLDA HİÇ DURMADAN YÜRÜYECEGİMİZE AND İÇERİZ.
MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

HAYRETTİN BULUT
GAZETECİ YAZAR

Yazarın Diğer Yazıları