enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5892
EURO
34,7871
Cargill

Bu monitörler çok iddialı !

Oyuncular, çevrim içi ve rekabete dayalı oyunlarda cihazların da performansına ihtiyaç duyuyor. Özellikle monitör, oyuncunun müsabaka …

Bu monitörler çok iddialı !
572
A+
A-

Oyuncular, çevrim içi ve rekabete dayalı oyunlarda cihazların da performansına ihtiyaç duyuyor. Özellikle monitör, oyuncunun müsabaka sırasındaki performansına etki eden unsurlar arasında yer alıyor. Bu kapsamda fiyat performans kriterini göz önüne alarak, 3.000 TL altı en iyi oyuncu monitörleri listesi hazırladık. Astronomik fiyat etiketine sahip olmayan ancak rekabetçi oyunlarda kullanıcıların yüzünü güldürecek modelleri seçmeye özen gösterdik.

Oyuncu monitörü satın alırken, tercihinizi yapmadan önce göz önüne almanız gereken birtakım noktalar var. Sizler için bu kriterleri yazımızda açıkladık. Bu sayede daha kolay ve daha doğru bir seçim yapabilirsiniz.

Oyuncu monitörü alırken dikkat edilmesi gerekenler

Rekabet öncesinde her oyuncunun ilk isteği keyifli bir deneyim olur. Bu deneyimi direkt etkileyen noktalardan birisi de görüntü kalitesidir. Bu kapsamda monitör satın alırken çözünürlük değerini göz ardı etmemelisiniz. Bu konuda tercihinizi yaparken ise donanımınızı göz önüne almalısınız. Sisteminize uygun şekilde; FHD, 2K ya da 4K çözünürlüklü bir ürünü seçebilirsiniz.

Görüntü kalitesini belirleyen unsurlar arasında panel tipi yer alır. IPS paneller, geniş izleme açısı ve renkleriyle dikkat çekerken, TN paneller yenileme hızıyla öne çıkar. Ayrıca VA panelli ürünler piyasada yer alıyor. 3.000 TL altı en iyi oyuncu monitörleri listemizde ise ağırlıklı olarak IPS panele sahip cihazları seçmek için çabaladık.

Ekran tazeleme hızı ise oyuncu monitörlerinde en önemli kriterler arasında yer alıyor. Bu kapsamda en az 75 Hz ürünlere yönelmeniz gerekirken, rekabetçi oyunlar oynayacaksanız veya çok güçlü bir sisteminiz varsa 144 Hz ve üzeri değerleri tercih etmelisiniz.

Tepki süresi de hız ile bağlantılı noktalardan biri. MS (milisaniye) olarak ifade ettiğimiz bu değer, monitördeki piksellerin harekete geçişindeki gecikmeyi ifade ediyor. Oyuncu monitörlerinde 1 ms tepki süresi ideal olacaktır.

Diğer yandan monitörün bağlantı teknolojilerini de satın alma kararınızı vermeden kontrol etmelisiniz.

3.000 TL altı en iyi oyuncu monitörleri

Fiyat performans oranıyla iddialı monitörleri sizler için bir araya getirdik. Rekabetçi oyunlarda, oyuncuların beklentilerini karşılayacak modelleri seçtik. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan ürünlere geçelim.

1 – Viewsonic 27 XG2705-2K

3.000 TL altı en iyi oyuncu monitörleri listemizin zirvesinde Viewsonic markasından bir model yer alıyor. 2K çözünürlüklü ve IPS panele sahip monitör, oyuncular için öne çıkan modeller arasında yer alıyor. IPS panel ile renk zenginliği sunan cihaz, 144 Hz tazeleme hızı ile oyunlarda size yüksek kareleri deneyimleme imkanı veriyor. 1 ms tepki süresine sahip monitör aynı zamanda ince çerçeveleriyle modern bir görüntüyle karşımıza çıkıyor.

Bu ürünü satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

2 – MSI Optix G27CQ4

Derlememizin ekran tazeleme oranı noktasında zirvedeki modellerinden biri MSI etiketine sahip. 165 Hz ekran tazeleme hızına sahip cihaz, 2K çözünürlük değeriyle geliyor. Diğer yandan 1 ms tepki süresi veren model, rekabetçi oyunlar için oldukça cazip. Ayrıca 178 derece görüş açısı, kırpışmayı önleyen ve mavi ışığı azaltan teknolojiler dikkat çekiyor. Diğer yandan monitör, AMD FreeSync desteğine sahip. Bu teknoloji sayesinde oyun sırasında görüntüde yırtılma ve kırılma gibi durumlar ortaya çıkmıyor.

Bu ürünü satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

3 – LG 24GN650-B

Listemizde fiyat performansıyla öne çıkan bir diğer ürün ise LG’nin 23.8 inç boyutundaki monitörü oldu. FHD çözünürlüklü cihaz, 144 Hz tazeleme ve 1 ms tepkime süresine sahip. Ayrıca IPS ekranı sayesinde görüntü kalitesiyle dikkat çekiyor. 3.000 TL altı en iyi oyuncu monitörleri listemizdeki ürün FreeSync desteği ile karşımıza çıkıyor. Diğer yandan cihazın eğimi ayarlanabilir standı da artılar arasında yer alıyor.

Bu ürünü satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

4 – AOC C24G2U/BK

3.000 TL altı en iyi oyuncu monitörleri listemizin üyesi, 23.6 inç boyutunda ve FHD çözünürlüğünde. Cihazın en dikkat çeken noktası ise 165 Hz tazeleme hızı oluyor. VA panele sahip ürün, FreeSync Premium ile akıcı ve yırtılmasız görüntülerle oyun deneyimi vaat ediyor. Ayrıca cihazın 1 ms tepki süresi olduğunu belirtelim. Cihazın kavisli tasarımı da oyun oynarken size atmosferi daha fazla hissettirmeyi amaçlıyor. Diğer yandan üründe; VGA, HDMI ve Display portları yer alıyor.

Bu ürünü satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

5 – Acer Nitro QG221Qbii

Bütçe dostu seçenekleri arayanlar için listemize Acer’ın uygun fiyatlı modelini de dahil ettik. FHD çözünürlüğe sahip model, 75 Hz ekran tazeleme hızıyla geliyor. AMD FreeSync desteğiyle karşımıza çıkan cihaz, 1 ms tepki süresi sunuyor. Diğer yandan oyuncuların göz sağlığını korumak için BlueLightShield teknolojisi monitörde mevcut.

KAYNAK : SHIFTDELETE

ETİKETLER: , , , ,