enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5325
EURO
34,6353
Cargill

Covid-19 Sonrası Rehabilitasyon

939
A+
A-

Covid-19 herkesin bildiği üzere tüm dünyayı etkisi altına almış SARS-COV-2 virüsünün neden olduğu hem bulaşıcı hem de ölümcül sonuçlara neden olabilecek bir hastalıktır.

Covid-19 geçiren hastalarda ruhsal, solunumsal ve fiziksel işlevsel bozukluklar meydana gelebilir. Peki, bu bozukluklar nelerdir?

Bu bozuklular genel olarak solunumsal, fiziksel ve ruhsal olara üç gruba ayrılmıştır. En çok solunum yollarını ve akciğerleri etkilemektedir. Ruhsal olarak ise kendini kaygı, panik ve depresyon olarak göstermektedir. Uzun süre hastane ve yoğun bakımda kalan hastalarda ise daha çok fiziksel tahribatlar bırakabilmektedir.Bunlara kas zayıflaması ,yürüme bozukluğu ve denge kaybı örnek gösterilebilir.

İşte tam burada fizik tedavi ve rehabilitasyonun rolü oldukça büyüktür. Çünkü rehabilitasyon sadece bazı engelli hastaların aldığı bir tedavi şekli değil farklı hastalıklarda da kullanılabilen bir tedavi yöntemidir. Bu sebeple Covid-19 geçirmiş kişiler eski vücut işlevlerini yeniden kazanmak ve hastalığın bırakmış olabileceği hasarları en aza indirmek için rehabilitasyona başlamalıdırlar.

Yazarın Diğer Yazıları