enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5064
EURO
34,5611
Cargill

Evde Egzersiz

1.130
A+
A-

EVDE EGZERSİZ YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Egzersiz, tekrarlı ve düzenli olarak yapılan aktiviteler bütünüdür. Sağlığımızı korumamız ve devam ettirmemiz açısından önemi büyüktür. Özellikle de günümüzde önemi iyice artmaktadır. Çünkü çağımızın en büyük problemlerinden biri olan hareketsizlik önemli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Bu yüzden düzenli egzersiz yapmak insan sağlığı açısından etkili bir yöntemdir. Ancak günümüzde insanların çoğu gerek zamanının kısıtlı olması gerek iş gibi nedenlerden dolayı egzersiz merkezlerine gidememektedir. Ama bu durum egzersiz yapmaya engel değildir. Evde de gereken şartlar sağlandığında da egzersiz yapılabilir.

 PEKİ EVDE EGZERSİZ YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

  • Öncelikle evde egzersiz yapabileceğimiz bir alan oluşturmamız gerekir; etrafımızda hareketlerimizi kısıtlayacak eşyalar bulunmamalıdır.
  • Halı veya kilim bulunan zeminde egzersiz yapılmamalıdır.
  • Aşırı sıcak ve soğuk ortamda egzersiz yapılmamalıdır. Ayrıca egzersiz yapılacak alan önceden havalandırılmalıdır.
  • Egzersiz esnasında giyilen kıyafet de çok önemlidir. Hareketlerimizi kısıtlayacak kıyafetlerden kaçınmamız gerekir.
  • Egzersize başlamadan önce muhakkak 5-10dk ısınma egzersizleri yapılmalıdır. Çünkü ısınma hareketleri esnekliğimizi arttırmakta ve daha kolay hareket etmemizi sağlamaktadır. Böylece sakatlanma riskimizi de azaltmış oluruz.
  • Egzersiz esnasında nefes darlığı, baş dönmesi ve bulantı gibi sorunlarla karşılaşıyorsak egzersiz sonlandırılmalıdır.
  • Egzersizlerimizi 5-10dk soğuma egzersizleri yaparak bitirebiliriz.

Tüm bu kurallara uyarak evde tekrarlı ve düzenli olarak egzersiz yapabilirsiniz. Artık hiçbir bahaneniz yok. Haydi egzersize!

Yazarın Diğer Yazıları