enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
Cargill

Fidye yazılımı saldırıları %500 arttı

Fidye yazılımı saldırıları %500 arttı
491
A+
A-

Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs, Covid-19 salgını sırasında kullanıcıların sıklıkla karşılaştığı en büyük küresel siber tehditleri ve süreç içerisindeki gelişimlerini içeren yeni 2020 Tüketici Tehdit Görünümü Raporu’nu yayınladı. Kayda değer birçok bilgiye erişildiğini belirten Bitdefender Antivirüs, kullanıcıların dikkat etmesi gereken 5 önemli bulguyu paylaşıyor.

Covid-19 pandemisi ile birlikte birçok şirket ve kullanıcı, iş ve kişisel hayatını yeniden şekillendirirken, belirsizliği fırsat bilen hackerlerin saldırıları tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs tarafından yayınlanan 2020 Tüketici Tehdit Görünümü Raporu’na göre; fidye yazılımı saldırıları, kötü amaçlı spam yazılımları ve mobil tehditler artarken, maddi kazancını artırmanın yollarını arayan hackerler saldırılara ara vermiyor. Fidye yazılımı saldırılarının ve IoT cihazlara yönelik risklerin arttığına dikkat çeken Bitdefender Antivirüs, 5 önemli bulguyu sıralıyor.

“Siber Saldırganlar Ceplerini Doldurmak için Hiçbir Şeyden Vazgeçmeyecekler”

“2020 bulgularımız, küresel salgına eşlik eden korku ve toplumsal belirsizlikten yararlanmak isteyen siber suçluların sürekli saldırısına maruz kalan tüketicileri tasvir ediyor.” ifadelerinde bulunan Bitdefender Tehdit Araştırma ve Raporlama Direktörü Bogdan Botezatu, “Siber suçlular; ceplerini doldurmak, alışılmadık olayları ve insan empatisini kullanmak için hiçbir şeyden vazgeçmeyecekler. Salgın devam ederken kötü amaçlı yazılım dağıtım mekanizmaları, yaratıcı sosyal mühendislik ve yeni açıklardan yararlanma yoluyla saldırıların sürekli olarak geliştiğini görüyoruz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.