enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5373
EURO
34,6829
Cargill

Geç Kaldınız !

428
A+
A-

Umut fakirin ekmeği , bir lokmada sen çal !
İşin neresinden bakarsanız bakın işin ucu gidip gelip garibana dokunuyor. Bakın daha geçtiğimiz aylarda zamlanan ekmek yine bin türlü bahanelerle zamlandı.

Bursa Fırıncılar Odası, artan maliyetler nedeniyle ekmeğe iki ayda ikinci kez zam yaparak, 2,5 liradan satılan 200 gram ekmeğin fiyatını 3 liraya yükseltti.
Bursa’da daha önce 2 liradan satılan 200 gram ekmek, Aralık ayında yapılan zamla 2,5 liradan satışa sunulmuştu. Fırıncılar Odası, artan maliyetler nedeniyle ekmeğin fiyatını pazartesi gününden geçerli olmak üzere 3 liraya yükseltti.

Aslında ekmeği kimler yiyor, bir ona bakalım… Ekmek garibin,gurabanin ve dar gelirli fakir ailelerin karnını doyurmak için çok kullandığı gıdadır.

HALK EKMEĞE DE YÜZDE 37 ZAM YAPILMIŞTI

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BESAŞ yönetimi Ocak ayında, dar gelirli vatandaşın ekmeğine yüzde 37,5 zam yaparak, 400 gramı 2 liradan sattığı ucuz ekmeğin fiyatını 2 lira 75 kuruşa çıkarmıştı.

Oysa ki belediye zam yapmayabilir ve vatandaşa uygun maliyetlerde sunabilirdi .
Malesef ki artık garibanda alamaz duruma geldi. Şimdi bir hesap yapalım. Emekli bir vatandaş 2500 lira maaşıyla neler alabilir?
4 kişilik bir ailede elektrik faturası yüzde yüz elli artmış ,dogalgaz hakeza ,su faturası artmış
600 dogalgaz 400 elektrik 200 su sağlık, eğitim, ulaşım ve gıda masraflarını saydığınızda emeklinin hesabı sıfıra sıfır …
Yani tam takır kuru bakır kalır .Ay ortasında ekmek almaya bile parası kalmaz .

Zaten fakir et alamaz,kavurma, biftek alamaz ,gariban köfte alamaz garibin bir ekmek almaya parası vardı .
Beyler buyrun geç kaldınız onada
zam yapın .
Gazeteci Yazar
Hayrettin BULUT

Yazarın Diğer Yazıları