enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5694
EURO
34,9827
Cargill

Güvenmek

222
A+
A-

Türk halkı olarak ülkemizin her kurumuna güven duygumuzu yitirdik. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü “Sağlıklı beslenmek için nelere dikkat edilmelidir” sorusunun cevabını sayfalarında anlatmaktadırlar. “Yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine göre günde 3 ana öğün ve öğünlerde çeşitli besinler tüketilmelidir.” der.


– Simit 5 lira! 6 Yaşında çocuğumuz zam geldiği için “ Açma” sı ile vedalaşan video çekiyor. Yaz gününde domates alamayan vatandaşlarımız meyve, et, süt, yumurtayı unuttular.

TÜİK Temmuz 2022 yıllık Gıda Enflasyonu % 94,65, tüketici fiyat enflasyonu TÜFE % 79,60, Yİ-ÜFE %144,61 olarak belirlemişken, ENAG ise Temmuz 2022 yıllık TÜFE yi %176,04, yıl başından buyana ise % 80,35 olarak açıkladı. Bilindiği gibi TÜİK değerleri sabit gelirlilerin gelirinde baz alınan kaynak olması nedeniyle cebimizden para çalınmasına esas teşkil etmektedir.

Gerçeklerden uzak belirlenen enflasyon rakamları ile bile G-20 ülkeleri arasında 1. Sıraya oturmamıza yetti. Gerçeklerden uzak dedim çünkü simitte olduğu gibi her şeyin fiyatı 5 kat artmıştır.

İnsanlarımız bu şatlarda nasıl sağlıklı beslensinler?
– KPSS; ÖSYM; ÜDS;… sınavlarında yolsuzluk yapıldığı, soruların satıldığı defalarca basın ve medyada yer aldı. Yine aynı şeyler yaşanıyor,
– Din adamları gemi azıya aldılar, zamları da Allah yapıyor zaten, silahlı cemaat mensupları ülkede kol geziyor,
– Uyuşturucu bataklığı, kara para aklama, kolay zengin olma yolları arayışı, aileleri, gençleri, makam-mevki sahiplerini , siyasileri, emniyet mensuplarını …. Say sayabildiğin kadar bataklığa sürüklemiştir.

Haber ve yorum programlarını izlemek dehşete düşmek için yeterlidir.
– Ülkemin mal varlıkları birer birer satıldı. Ne oldu bizim verimli topraklarımıza da Venezuelada tarım yapmak üzere toprak kiralıyoruz? Dehşete düşmemek elde değildir.
– Türkiye hizmet sektörü cenneti oldu. İnsalarımız AVM lerde, turistik tesislerde vs…. hep sadece hizmet üretiyor. Bilinçli olarak tarım ve sanayi üretiminden geri bırakıldık.
– Elimizdeki değerlerin kıymetini bilmiyoruz, Toprak, dağ, dere, orman, hava, su derken insanlarımızın da değerini bilmiyoruz. Beyin Göçünün en istenilmeyen halini yaşıyor ve seyirci oluyoruz. Ülkemizde Suriyeli, Iraklı, Afgan mülteci işgaline seyirci oluyoruz.
– Memleketin parasının alım gücünü yerlerde süründüren, enflasyonu % 176 ya çıkaran, dış borç sarmalında kımıldayamayan; memur, işçi, emekli, dul yetim, engellisini açlığa mahkum eden; kapı kapı borç para bulmak için dolaşan bir yönetimin idare ettiği bir ülkem olması beni çok üzüyor, hemde bu ülkeyi atalarımızla birlikte ATATÜRK’ ün canları pahasına ne emeklerle kurmuş oldukları göz önüne alınırsa üzüntüm kat kat artıyor.
– Bu ne SABIR! Ne sabırlı milletiz! Din aracılığı ile SABIR ve ŞÜKÜR telkin ediliyor! Demokratik yollarla bizi batıran bu yönetimden kurtulmak için çaba sarfedilirken araya nifak sokmak isteyenlere PES DOĞRUSU demekten kendimi alamıyorum. Güvenmek çok önemlidir, güven yoksa birliktelik olamaz. Bu yönetime her yönden güvenimiz kaybolmuştur, artık birlikte olamayız, bu kamburu sırtımızdan atmak boynumuzun borcudur.
Esma Müjgan Çelikkol 4.08.2022

Yazarın Diğer Yazıları