enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
30,9141
EURO
33,5298
CARGILL

Ölümsüz Atatürk

188
A+
A-

 

ÖLÜMSÜZ ATATÜRK
Atatürk aydınlanmanın, çağdaşlaşmanın simgesidir. Yaşam güvenliği, özgür düşünce ve adalet sağlayan devlet demokratik ve çağdaş devlettir.

Aydınlanma devrimlerine, laiklik ilkesine karşı bir tutum içinde olanlarla mücadeleyi, Atatürk devrimlerini anlamış Cumhuriyetin ve Demokrasinin temeli olan Laikliği yaşamın gereği kabul eden çağdaş gençlerimiz ve kadınlarımız öncelikle sürdürecektir.

Her 10 Kasım, onu saygı, sevgi, özlemle anmamızın yanında, görevimiz Atatürk Devrimlerine sahip çıkmak olmalıdır.Aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde de Türkiye’deki kutuplaşmayı gidermek Atatürk Devrimlerinde birleşmekten geçer.
Çünkü bu devrimlerin amacı Türkiye’yi uygar, çağdaş bir toplum haline getirmektir. Önce insan diyen, insan haklarına, kadın erkek eşitliğine saygılı; demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğumuzu dünyaya göstermektir.

Savaşın ve barışın kahramanı Atatürk’ün hedefi barış içinde ve daha ileri gitmiş bir toplumdur.
Her sözü ölümsüz olan büyük önderimiz tarihi değiştirdi.
” Yurtta barış, dünyada barış”

Dünyanın kıskandığı, örnek aldığı, takdir ettiği böyle bir lider Türkiye ‘ye nasip olmuşken ne acıdır ki Atatürk adını ağzına almaktan kaçınan, Kemâlizmi hiç anlamamış, iflas etmiş ideolojiler peşinden koşan, çağdaşlıktan nasibini almamış kişilerle mücadele etmek zorunda olmamız çok üzücüdür.

Sevgili Atam; devrimlerinizi, evrensel barış, eşitlik, özgürlük, kardeşlik, kültür dağıtan vizyonunuzu anlayamayanların yıkıcı çabalarına rağmen, gençlere emanet ettiğiniz, en büyük eseriniz Cumhuriyetimizin değerini bilhassa kadınlarımız ve gençlerimiz çok daha fazla anladılar. Sonsuza kadar eserlerlerinizi korumaya and içtiler.

Bir kadın olarak hiç eksilmeyecek minnet duygularımla ruhun şad , mekanın cennet olsun ölümsüz Atam!
Esma Müjgan Çelikkol
10.11.2022
#Atatürk

Yazarın Diğer Yazıları