enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5038
EURO
34,6405
Cargill

Tansiyon neden yükselir

Tansiyon neden yükselir
538
A+
A-

Tansiyon hastalığı kan basıncının yükselmesi halinde yüksek tansiyon, kan basıncının düşmesi halinde ise düşük tansiyon olarak tabir edilmektedir. Hipertansiyon nedir sorusuna kısaca cevap vermiş olduk. Yüksek tansiyon yani hipertansiyon kişilerde belli başlı rahatsızlıklar oluşturabilmektedir. Kişiden kişiye değişkenlik göstererek kendini belli edebilen yüksek tansiyon hastalığı, önlem alınmadığı taktirde kişiler için can sıkıcı olabilmektedir.

Yüksek tansiyon ve diğer tansiyon hastalıkları, tansiyon aleti yardımı ile fark edilebilmektedir. Her kişinin gün içerisinde tansiyonu yükselip düşebilmektedir. Dolayısı ile bir kez tansiyonu yüksek çıkmış olan kişilerin tansiyon hastası olduğunu söylemek doru olmayacaktır. Tansiyon niye yükselir sorusu için çeşitli çevresel faktörü de örnek olarak verebilmekteyiz. Aynı zamanda hipertansiyon nedir ve migren nedir sorusunu soranlara ikisi arasında doğrudan bir ilişki bulunduğunu da belirtelim.

Yüksek Tansiyon Tedavisi
Yüksek tansiyon rahatsızlığına yakalanmış olan kişiler, beslenme alışkanlıklarına dikkat ederek bu hastalığın verdiği etkilerden en az şekilde kurtulabilmektedirler. Yüksek tansiyon tedavisi altında, kişilerin beslenmelerine dikkat ettikleri kadar yaşam tarzlarını da düzene sokmaları gerekecektir. Yüksek tansiyon kadar yüksek tansiyon tedavisi de ihmal edilmemesi gereken bir durumdur. Yüksek tansiyon tedavisi konusunda bilinen en iyi yöntem doktor kontrolü altında olmasıdır.

Tansiyon ilaçlarının kullanılmasına gerek duyulduğunu belirten doktorlar neticesinde kişiler bu ilaçları kullanmaya başlayabilirler. Bu tansiyon ilaçları hormonların işlevselliğini bozarak kandaki su oranının azalmasına yardımcı olmaktadır. Kandaki bulunan su miktarı azaldıkça atardamarlar genişler ve bu sayede de büyük tansiyonun düşesine yol açar. Bunun neticesinde de kişilerde ki yüksek tansiyon düşürülebilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.