enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3745
EURO
35,0121

Yeni yılın trendi renkli mermerler oldu

Yeni yılın trendi renkli mermerler oldu
305
A+
A-

Ev yenileme pazarı 2028’de 1 trilyon doları aşacak!

Pandemiyle büyük ivme yakalayan küresel ev yenileme pazarının, 2028’e kadar 1 trilyon doları aşması bekleniyor. Türkiye’de de benzer bir seyir görülürken, sıcakların yaklaşmasıyla gözler Ege ve Akdeniz sahillerine çevrildi. Yazlık evlerde tadilatların başladığı bu dönemde, ev dekorasyonundaki yeni trendler de gündeme geldi.

Pandemi ev dekorasyonunda devrim yaratmaya devam ediyor. 2 yılı aşkın süredir evlerde daha fazla zaman geçirilmesi tadilat, yenileme ve dekorasyon alanlarında hareketliliğe kapı aralıyor. Brandes Sencere Research’ün konuya dair gerçekleştirdiği araştırmalar, dünya çapında 2021’de 800 milyar dolara yaklaşan ev yenileme pazarının, 2028 sonunda 1 trilyon dolar sınırını aşacağını gösteriyor. Pandeminin etkisiyle artan sıfır konut fiyatları, talepleri ikinci ele yönlendirirken, ev dekorasyonuna yatırımlar gün geçtikçe büyüyor.

Geç gelen baharla birlikte yazlık evlerde de tadilat dönemi başladığına dikkat çeken Seramiksan Direktörü M.Süreyya Çağlar , konuyu şu sözlerle değerlendirdi: “Kışlık evlerde yapılan tadilatlar yerini yazlık evlere bıraktı. Uzaktan çalışma imkanıyla birlikte daha uzun süre kalınabilen yazlık evlerin, büyüyen ev yenileme pazarındaki payı oldukça yüksek. Bunu bölgeden aldığımız artan siparişlerle takip edebiliyoruz.”

Yeni yılın trendi renkli mermerler oldu

Yaz aylarının rüzgarını arkasına alan tadilat ve yenilemelerin, dekorasyon trendlerini de yakından takip ettiğini söyleyen M.Süreyya Çağlar , ev sahiplerinin seçimlerinde dayanıklılığın da önemli bir kriter oluşturduğuna dikkat çekerek, “Seramiksan olarak ‘İyi Tasarım Herkesin Hakkı’ mottosuyla tasarladığımız yeni karo koleksiyonumuz Galaxy ile bu ihtiyaca cevap veriyoruz” dedi. Dekorasyon trendleri listesindeki yerini her zaman koruyan mermerin görünümünü modern baskı teknolojileriyle porselen karolara taşıdıklarını belirten M.Süreyya Çağlar , “Böylece hem doğayı koruyor, hem de mermerin asaletini mekanlara daha dayanıklı ürünlerle taşıyoruz” diye ifade etti.

Mermer yüzeylerde Ege ve Akdeniz sahillerinin mavi ve turkuazı

Her dönem tercih edilen mermerin renkli versiyonlarının son yılların trendine dönüştüğünü aktaran Seramiksan Direktörü M.Süreyya Çağlar , “Pandeminin etkisiyle doğayla adeta yeniden tanışan kullanıcılar, doğadan unsurları evlerinde daha fazla görmek istiyor. Biz de giderek daha fazla kişinin tercih ettiği renkli mermerleri, Galaxy porselen karo koleksiyonumuzla yüzeylere taşıyoruz. Ege ve Akdeniz sahillerinin simgesi mavi ve turkuaz tonlarındaki karolar, mekanda tazeleyici bir etki yaratıyor. 60×120 cm boyutlarında ürettiğimiz Galaxy, leke tutmaması ve kolay temizlenebilmesiyle de tercih ediliyor. Hem iç hem de dış mekanda kullanılabilen karolarla tasarım bütünlüğü yaratmak da mümkün oluyor” dedi.