enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5322
EURO
34,6528
Cargill

Bağışıklık sistemimizi güçlendirelim

622
A+
A-

Bağışıklık sistemimizi güçlendirelim

Sonbahar etkisini hızlıca gösteriyor ve kış aylarının kapıda beklediği şu günlerde hali hazırda bir taraftanda corona virüsüyle uğraşırken kendimize yapabileceğimiz en iyi yatırımlardan biri bağışıklık sistemimizi güçlendirmek olacaktır.
Bu sadece kış aylarının gelmesiyle dikkat çekeceğimiz bir durum değil elbette her zaman bağışıklığımıza dikkat etmeli sağlıklı ve zinde kalmalıyız lakin kış aylarının insanlar üzerinde daha hassas bir etkiye sahip olması sebebiyle ve insanimizin bu mevsimde daha bir pasif yaşam tercih etmesinden ötürü daha çok sonbahar kış mevsimlerinde üzerinde durduğumuz bir konu oluyor.

Öncelikle bağışıklık sistemimizi neler güçlendirir konusuna değinmeden bağışıklığın ne olduğunu belirtmemiz gerekir.
Bağışıklık sistemi organlar,hücreler,dokular ve proteinlerden oluşan kompleks bir yapıya sahiptir.Bu özelliğinden dolayı tek bir çeşit veyahut besin tüketilmesi ile değil dengeli bir şekilde tüm besinlerden tüketilmesi gerekmektedir.

Örnek verecek olursak bu dönemde sadece vitamin ve minarellere yüklenir vücudu diğer besin ögeleri olan protein,karbonhidrattanvs.zayıf bırakırsak bu defa bunlardan kaynaklı hastalıklara vücudumuzda zaafiyetvermisoluruz.Demem o ki tüm besinlerden dengeli bir şekilde tüketerek bağışıklık sistemimizi güçlendirmek gerekir tabi bunun yanında kötü alışkanlıklardan uzak durmak gerekir sigara,alkol,vb. ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazanmamız gerekmektedir.

Bağışıklık sistemini güçlendiren sağlıklı yaşam ipuçları
[  ] Uyku düzenine dikkat edilmeli
[  ] Bol su tüketimi
[  ] Sigara,alkolvb zararlı alışkanlıklardan uzak durulmalı
[  ] Dengeli beslenilmeli
[  ] Aşırı stresten uzak durmalısınız

Bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar
Zerdeçal
• Zencefil
• Brokoli
• Ispanak
• Sarımsak
• Kefir
• Yaban Mersini
• Ay Çekirdeği
• Yoğurt

Olarak sıralayabiliriz.
Sağlıklı günler dileriz:)

Yazarın Diğer Yazıları