enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5126
EURO
34,6142
Cargill

Hayata Sanatla Yön Ver

679
A+
A-

Sanat hayatımızın içerisinde büyük bir öneme sahip kimi zaman dinlediğimiz bir müzik de ,kimi zaman yaptığımız bir resimde ,kimi zaman ise izlediğimiz bir tiyatral gösteriyle, hayatımızda yer edinip bizleri o anki bulunduğumuz ve hissettiğimiz alemden alıp başka bir aleme taşıyor.

Bu sanatsal faaliyetler kimi zaman insanların gündelik yaşamlarında hobi olarak zaman ayırdıkları uğraşlar kimi zamanda geçimlerini sağladıkları meslekleri olabiliyor. Herhangi sebeple olursa olsun insan hayatına dokunuşunda insanı pozitif yönde etkilediğini söyleyebiliriz.
Hangimiz tekdüze bir hayat yaşamaktan memnun ki ?Zaten sürekli ev ve iş arasında gidip gelmek herhangi bir aktivitede bulunmamak günün yorgunluğunu ve stresini atacak bizlerin hayata bakış açısını değiştirecek herhangi bir faaliyette bulunmamak sizce de çok sıkıcı değil mi?
Bu hususta imdadımıza sanat yetişiyor. Nasıl ki vücudumuzu ayakta tutan şey iskelet sistemimiz ise ,insanı ruhen ayakta tutan yaşama bağlayan yegane güçte psikoloji oluyor. Ruh sağlığımızı korumamız ne kadar sinir stresten bizleri dibe çeken düşünce ve insanlardan uzak durmakla olumlu sonuç verse de bu yeterli olmuyor onu pozitif yönde beslemek ve doyurmakta gerekiyor. Bu da pek tabi sanatla uğraşmak onunla haşır neşir olmaktan geçiyor diyebiliriz. Hayatımızda fiziksel bozukluklar kadar ruhsal bozukluklarda bizim için hayati öneme sahiptir bunu pek tabi biliyoruzdur. Psikolojik olarak iyi olmayan hiç bir bireyden gün içerisinde %100’lük bir performansın sergilenmesi hayata pozitif bakması ve mutlu olması beklenemez. Bunun içindir ki nasıl ki fiziksel rahatsızlıklarımızda bir takım konvansiyonel tedavi uygulayaraktan hastanın yaşam kalitesini artırmaya çalışıyor ve bedeninin performans yüzdesini artırmaya çalışıyor isek psikolojik olarak ta aynı tavır ve tutum ve istikrarı sağlayaraktan ruhsal ölçüde hastanın performansını artırmamız gerekir bu gerekçeye bağlı kalaraktan
sağlık alanında da sıkça olmasa da çoğu zaman başvurulan tamamlayıcı tedavi yöntemlerinden biri olan sanatı(müzik,resim,fotoğraf çekmek,tiyatro vb.) hayatımıza empoze etmemiz gerekmektedir.

Sanattan özellikle müzik alanında eski dönemlerde psikolojik rahatsızlıkları iyileştirmek amaçlı çok kere yararlanılmış hatta bu yöntemin uygulanabilmesi için özel hastaneler oluşturulmuştur günümüzde ise doğrudan bir tedavi yöntemi olarak uygulanmasa da tamamlayıcı tedavi uygulamaları içerisinde faydalanılmaktadır. Özellikle kanser hastalarımızda bilindiği üzere moral,motivasyonun yüksek tutulması gerekir hastanın daha fazla stres altına girmesini önlemek, rahat bir tedavi süreci geçirmesi adına sanatla ilgilenmeye yönlendirmek en çok başvurulan tamamlayıcı tedavi yöntemidir.

Hayatımız üzerinde böyle büyük bir etkiye sahip iken mottolarımız sanat iyileştirir ve hayata sanatınla yön ver demek oluyor.
Beden yaşın ilerleyebilir ruhun hep çocuk kalsın inan bana böyle daha huzurlu ve uzun yaşayacaksın:)

Yazarın Diğer Yazıları